Szállás Egerszalók, szállásfoglalás, programok, látnivalók egy helyen.

útiterveim Belépés
Hétvégére
Következő nyaralásra
Egyszer megnézném

Magyarország » Heves megye » Egerszalók  

Sáfránykert

  • Sáfránykert, Egerszalók

Elérhetőségi adatok
Egerszalók, Sáfrány utca 63. - térkép
+06307533543 +3636/574-041
faluhaz@egerszalok.hu
  Szállásfoglalás a környéken »
Ismeri a szolgáltatást?
Írjon értékelést

A Sáfrány Kert egy ökoépítészeti és néprajzi mintákat ötvöző közösségi tér a paraszti kultúrából átmentett értékekkel. A Barlanglakások mögötti szabad tér, melyben jelenleg is folyik a kreatív „Építkezés”, a közösségi kert tartalommal való megtöltése. Fontos szerepet kap a folyamatban a mély ökológiai szemléletformálás, a gyakorlati tudás átadása. Bio zöldségek, fűszernövények és gyümölcsök termesztése, szabad tájfajta és helyi fajta magok és gyümölcs oltványok őrzése és örökítése, biokertészeti, biodinamikus és permakultúra módszerek alkalmazása, tanítása.

http://barlanghazak.hu/hu/szolgaltatasok/

Fűszerkert: A kör alakú, vesszővel elkerített kertben Magyarországra jellemző fűszer- és gyógynövények teremnek. Szippantsanak mélyeket az illataikból, egy-egy levélkét akár meg is ízlelhetnek. Menta, zsálya, citromfű, szurokfű(oregano), lestyán, koriander, petrezselyem, kakukkfű, levendula, rozmaring, tárkony, snidling illata keveredik a szellőben. Vigyázat! A kerítésen kívül mérgező növények is vannak, kérjük, azokat ne kóstolják meg!
Műhely
Ebben a műhelyben a csizmadia és a varga, a kosárfonó és a szövő mesterség munkaeszközeit láthatják.Száz évvel ezelőtt a cipész mester műhelye volt itt. A paraszti kultúrára jellemző a kis háziipar. A len a kender, a gyapjú, az állatbőr felhasználásával a ruházatuk egy részét is elkészítették. A környéken talált vesszőkből pedig használati tárgyakat készítettek, kosarakat, fakanalakat.
Présház - Pince
Ez a bemutató pince a borkészítés során használt eszközökkel van berendezve. A szüret, a szőlő darálása, a préselés, a must és a bor tárolás edényeit, hordóit lehet megtekinteni.


Tücsökbusz ( fogadó parkban)
Tücsökbusz: A falunéző elektromos Tücsökbusszal 40 perc alatt megismerhetik a falu nevezetességeit. A Turisztikai Iroda elől indul menetrend szerint. Egerszalók, Széchenyi út 9.
A falu további látnivalóiról, szálláshelyekrők, rendezvényekről információkat találnak: www.gyogyvizekvolgye.hu

Mikor? Március-június 9.oo-17.oo; július-augusztus 9.oo - 20.oo; szeptember-október 9.oo - 17.oo; november - február : 9.oo - 16.oo

Ár információ: Felnőtt: 600 Ft; Gyermek: 400 Ft;
http://barlanghazak.hu/hu/szolgaltatasok/

Értékelések  Írjon értékelést

Nézz körül máshol is

 
Ez az oldal cookie-kat használ, hogy biztosítsa a legjobb felhasználói élményt. Rendben